I u Novom Sadu pooštrene mere, zabrana okupljanja više od 10 ljudi

Svim ugostiteljskim objektima koji nemaju baštu, kao i noćnim klubovima ograniče radno vreme na period od 6.00 do 21.00 sat

10. jul 2020

Gradski štab za vanredne situacije Novog Sada danas je usvojio niz novih mera koje stupaju na snagu odmah, a jedan od njih je zabrana okupljanja više od 10 osoba na javnim mestima i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, uz obaveznu fizičku distancu od najmanje 1,5 metar.

Kako se navodi u saopštenju Gradskog štaba, svi privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost dužni su da u ugostiteljskim objektima koji nemaju baštu, kao i noćnim klubovima na teritoriji Grada Novog Sada, ograniče radno vreme na period od 6.00 do 21.00 sat.

Ovakva vrsta obaveze ne odnosi se na rad privrednih subjekata koji ne pružaju usluge stanovništvu, kao i na rad državnih organa i javnih službi.

Privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost dužni su da u ugostiteljskim objektima koji imaju baštu radno vreme u zatvorenom delu objekta ograniče do 21.00 sat, a u otvorenom delu objekta (bašti) do 23.00 časa.

Svi privredni subjekti koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima (tržni centri, hipermarket, supermarket, mini market…) i vrše usluge dužni su da radno vreme organizuju u periodu od 6.00 do 21.00 sat. Ovo ograničenje ne odnosi se na apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i šaltersku prodaju hrane.

Set mera predviđa i da se u svim javnim zatvorenim prostorima i objektima, kao i u svim privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima, ugostiteljskim objektima, baštama i drugim objektima gde se vrši prodaja robe i pružanje usluga, ograničava broj osoba koja mogu biti istovremeno prisutna u objektu, tako da na svaka četiri metra kvadratna može biti prisutno jedna osoba.

Na svim ulazima u objekat od sada će biti obaveza privrednih subjekata da jasno istaknu površinu i broj osoba koje mogu biti istovremeno prisutne u objektima.

Ukoliko se pokaže da trenutne mere ne daju rezultate, one će u kratkom roku biti pooštrene, upozorili su iz Gradskog štaba.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga