I pokrajinski inspektor zabranio splav

Sličnu odluku doneo je i zrenjaninski Osnovni sud

11. okt 2014

Vodni inspektor Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo doneo je juče rešenje kojim se zrenjaninskom ugostitelju Nikoli Novakoviću zabranjuje postavljanje splava na jezero u centru Zrenjanina.

U rešenju se vlasniku splava nalaže da izvrši tehnički pregled i registraciju.

Vodni inspektor je 9. septembra izvršio kontrolu predmetnog objekta i predstavke grupe građana i utvrdio da investitor nije izvršio tehnički pregled i registraciju pre postavljanja objekta na lokaciju.

U rešenju navodi da je inspektor na licu mesta zatekao dva pontona i armaturnu mrežu, kojom je vlasnik splava planirao da ogradi deo obale jezera.

Vodni inspektor je naložio Novakoviću da u roku od osam dana izvesti Pokrajinski sekretarijat pisanim putem o izvršenju naređene mere.

Novaković ima pravo žalbe na ovakvo rešenje vodnog inspektora ali to, kako se navodi, ne odlaže njegovo izvršenje.

I zrenjaninski Osnovni sud doneo je rešenje kojim se privremeno zabranjuje postavljanje splava na jezero u centru Zrenjanina do okončanja parničnog postupka.

Građani zrenjaninskog naselja Mala Amerika podneli su zbog splava i tužbe, a organizovali su i dežurstva pored jezera. Oni već nekoliko meseci protestuju protiv ovakve odluke nadležnih.

Zrenjaninski ugostitelj, sa druge strane, tvrdi da planira da otvori kafe, koji neće remetiri mir u centru grada i stanovnika Male Amerike. On je poručio da je spreman da razgovara sa građanima i da je sva dokumentacija koju poseduje javna i dostupna na uvid.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga