I Nova traži kazne zbog prekida konferencije DS

Kada bi gradonačelnik znao šta je čast i odgovornost uputio bi bar izvinjenje, iako bi ostavka bila prava mera

17. sep 2015

Novosadski odbor Nove stranke tražio je danas od policijskih i pravosudnih organa da kazne odgovorne za organizovanje neprijavljenog, nasilnog okupljanja i remećenje javnog reda i mira.

Nova je u saopštenju osudila incident koji se pre par dana dogodio na Trgu slobode u Novom Sadu, kada su aktivisti DS pokušali da održe konferenciju za novinare, a u tome ih sprečili naprednjaci.

„U skladu sa svojim mogućnostima SNS je i organizovao proslavu tri godine svoje vlasti u vidu kontramitinga i napada na svoje političke oponente. Horda razularenih primitivaca nas je podsetila na devedesete  kada su na takvim skupovima padale i ljudske žrtve. Ljudi koji vode grad i državu ne znaju da su političke slobode zagarantovane Ustavom i da je vladavina prava temelj svakog društva“, navodi se u saopštenju Nove.

Ta stranka je ocenila da se to naročito odnosi na gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

„Njegova bezobrazna izjava da nema nikakve veze sa ruljom ostrašćenih aktivista, u kojoj su bili njegov otac,  šef kabineta i najviši gradski funkcioneri, je uvredljiva za građane Novog Sada. Kada bi kojim slučajem gradonačelnik znao šta je čast i odgovornost uputio bi bar izvinjenje, iako bi ostavka bila prava mera“, poručila je Nova.

Demokratska stranka je za danas najavila novu konferenciju za novinare, koju će, kako se navodi u najavi, održati na Trgu slobode, ispred Gradske kuće.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga