I Kornjača se krije u Novom Sadu?

Za Duškom Kornjačom, koga mediji u BiH zovu "hercegovački Mengele", raspisana je međunarodna poternica a on živi u Novom Sadu i prodaje medicinsku opremu

25. apr 2012

Haški Tribunal je svojevremeno ocenio da postoji osnov sumnje za pokretanje postupka protiv bivšeg ratnog predsednika Opštine Čajniče u BiH Duška Kornjače, za kojim je raspisana međunarodna poternica i za kojeg mediji tvrde da živi u Novom Sadu.

„Tužilaštvo haškog Tribunala u sklopu pravila puta dostavilo je svojevremeno vlastima BiH dosije i dalo pozitivno ocenu u slučaju Duška Kornjače. To znači da postoji dovoljno dokaza da potvrde osnov sumnje da je on učestvovao u zločinima i da se pokrene istraga“, kazao je agenciji Beta izvor blizak Haškom tribunalu.

Mediji su pre nekoliko dana preneli da Kornjača danas živi u Novom Sadu.

Kornjača koga pojedini mediji u BiH zovu „doktor smrti“ ili „Mengele iz Čajniča“, zbog navodnih ratnih zločina u Čajniču, se navodno krije u Novom Sadu.

Ovu informaciju objavio je list „Dnevni avaz“ na osnovu pisma čitaoca iz Novog Sada. List je stupio u kontakt s Kornjačom koji je potvrdio da živi u Novom Sadu i da radi u jednoj firmi koja se bavi prodajom medicinske opreme.

„Manite se poternica. BiH me ne zanima, otišao sam iz nje pre šest godina i ne mislim da se vraćam. Danas sam ovde, sutra ću možda biti negde drugde, o tome trenutno i razmišljam. I taj sporazum danas jeste, sutra nije. To ne mora ništa da znači, jer preko noći se svašta može promeniti“, rekao je Kornjača tada za Dnevni avaz.

Sumnja se da je Kornjača učestvovao u progonu 4.000 Bošnjaka iz Čajniča i okoline, kao i da je učestvovao u formiranju jednog logora u kojem je ubijeno više od 150 Bošnjaka, što je on negirao.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga