I DS protiv Dino parka

DS će se pridružiti protestima zbog pokušaja gradske vlasti da privatniku preda Železnički park

26. juna 2015

Gradski odbor Demokratske stranke Novi Sad saopštio je večeras nedopustivo i nedovoljno da Novi Sad danas ima svega jedan park na 100.000 stanovnika i najavio pokretanje inicijative radi sprečavanja pokušaja gradske vlasti da privatniku predaju Železnički park.

Novim Sadom upravljaju neki nerazumni ljudi, koji sada pokušavaju da gradu otmu jedan od preostala četiri parka i da ga predaju u ruke privatnika, smatra potpredsednik GO DS i odbornik u Skupštini grada Goran Radojev.

Demokrate navode da niko nema pravo da se odrekne opšteg dobra i interesa u korist privatne firme i profita.

U saopštenju se dodaje da je Radojev na današnjoj konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama u Novom Sadu najavio da će se DS pridružiti protestima zbog pokušaja gradske vlasti da privatniku preda Železnički park, kako bi tamo bio uređen „Dinolend“ s maketama dinosaurusa, tako što će i sama prikupljati potpise za peticiju kojom se traži da se taj štetan poduhvat odmah zaustavi.

Prikupljene potpise, DS će predati Savetu Mesne zajednice „Omladinski pokret“, koji takođe prikuplja potpise za istu peticiju, a sve s ciljem da se zajedničkim snagama – građanskom inicijativom, uključivanjem organizacija civilnog društva i angažovanjem političkih stranaka – sačuva jedan od samo četiri parka u Novom Sadu.

Radojev je pozvao i ostale stranke, nevladine organizacije i pojedince u gradu da se, takođe, priključe protestima, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga