I bivši poslanik Jobika osumnjičen zbog napada na Ištvana Pastora

Zbog grupnog bahatog ponašanja na javnom skupu i pozivanja na povredu lične slobode iz podlih razloga

28. juna 2014

Povodom napada na predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora ispred parlamenta Mađarske u Budimpešti početkom maja ove godine, mađarska policija juče je osumnjičila i bivšeg poslanika Jobika Tamaša Nađ-Gaudija zbog grupnog bahatog ponašanja na javnom skupu i pozivanja na povredu lične slobode iz podlih razloga, objavio je portal “Vojvodina danas”.

Nađ-Gaudi je budimpeštanskom portalu mno.hu izjavio da je protiv njega pokrenuto političko suđenje sa ciljem izazivanja straha kod članova pokreta za zaštitu mađarskog zemljišta od inostranih.

Advokat Nađ-Gaudija smatra da poslanici parlamenta zbog izražavanja političkog stava ne mogu biti pozvani na odgovornost ni naknadno.

Ranije je sada već bivši poslanik Jobika Tamaš Nađ-Gaudi izjavio da ih je Ištvan Pastor provocirao time, što je „kao izdajnik ušetao u protest protiv izdajnika“. „Policija je trebala da zaštiti protest od provokacija, ali ona nije vršila svoj posao“, izjavio je Nađ-Gaudi, koji je na dan konstitutivne sednice mađarskog parlamenta, na koji je bio pozvan i Ištvan Pastor, na trgu ispred parlamenta organizovao protest protiv najnovijeg zakona Mađarske o zemljištu.

U procesu zbog napada na Pastora Nađ-Gaudi je treći osumnjičeni.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga