“Hvala ti, Putine, pravoslavni brate!“

Proslava Putinovog rođendana u bifeu Putin u Novom Sadu

07. okt 2014

Ruska stranka organizovala je danas u bifeu “Putin” u centru Novog Sada proslavu rođendana predsednika Rusije Vladimira Putina.

Predsednik Ruske stranke Slobodan Nikolić rekao je da na taj način hoće da poželi dobrodošlicu Putinu, koji dolazi u posetu Beogradu. “Želja nam je da to preraste u tradiciju i da se svake godine u drugom gradu u Srbiji obeležava Putinov rođendan”, kazao je Nikolić.

On je ocenio da Srbija ne može da bude neutralna i da je prošlo vreme “sedenja na dve stolice”. “Mi želimo da se Srbija okrene Rusiji”, kazao je Nikolić.

Vlasnik kafane Radivoje Miljanić rekao je da mu je čast i zadovoljstvo što se proslava Putinovog rođendana održava u njegovom bifeu, “jer je reč o jednom od najvećih državnika u ovom veku”.

Predsednik Ruske stranke iz Temerina Đuro Milojević rekao je da je došao da uveliča svečanost. “Ovo nije samo kafana, ovo je duhovno mesto gde se zahvaljujemo Putinu za ono što čini za ruski i za srpski narod, koji su mnogo učinili za slobodan svet, kroz našu dugu tradiciju”, rekao je Milojević.

Gostima bifea, kao i prolaznicima, služena je velika voćna torta sa ruskom zastavom, kao i šampanjac, a u bifeu se slušala glasna ruska narodna muzika.

Jedan od posetilaca bifea nosio je majicu na kojoj piše: “Hvala ti, Putine, pravoslavni brate! Neka ti bog podari sreću i mir! Zahvalni srpski narod”.

A.Ž.

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga