Humanitarni koncert za Centar Živeti uspravno

"Dalje je sve neizvesno...“

01. nov 2014

Humanitarni koncert sa kojeg će prihod biti uplaćen Centru Živeti uspravno iz Novog Sada, čiji je rad doveden u pitanje, biće održan u sredu, 5. novembra, u novosadskoj Sinagogi.

Na koncertu će nastupiti deca iz Osnovne škole “Vuk Karadžić”, Pevačka grupa Bilbil, Ansambl Zorule, Trio Ambrozija, Maestralni bend, KUD Svetozar Marković, navodi se u saopštenju za javnost

Centar Živeti uspravno, organizacija koja zastupa prava i interese osoba sa invaliditetom, pokrenula je ranije i akciju “Izazov za donatore” (Donate challenge) i pozvala sve građane Srbije koji su u mogućnosti da uplate barem po 50 dinara i da pomognu tom centru da opstane.

Žiro račun Centra Živeti uspravno je u blokadi od 21. avgusta ove godine zbog neplaćenih doprinosa za asistente angažovane u poslednjih pet meseci prošle godine.

Da bi servis personalnih asistenata nesmetano mogao da se nastavi u novembru, Centar hitno mora da obezbedi 1,8 miliona dinara.

„Sredstvima koje je Grad Novi Sad za ovu godinu odobrio uspeli smo da pokrijemo troškove rada u oktobru za pet od sedam asistenata, koliko je trenutno zaposleno. Dalje je sve neizvesno“, izjavila je predsednica Centra Milica Ružičić Novković.

Ona je dodala da ta organizacija nikada nije bila u tako teškoj situaciji.

Žiro račun Centra “Živeti uspravno”, na koji mogu da se uplate sredstva da bi se otklonila blokada je: 340-5350-79 otvoren kod Erste banke.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga