Humanitarna akcija u Novom Sadu: Somborac vas crta na Dunavskom NS Marketu

Cilj je prikupljanje sredstava za kupovinu maski za učenike i dezinfekciona sredstva za škole

16. okt 2020

NS Market pozvao je Novosađane da se uključe u humantranu akciju Društva Koraci (Beograd) „Podrži đake, porži škole!“, čiji cilj je prikupljanje sredstava za kupovinu maski za učenike i dezinfekciona sredstva za škole kojima je to najpotrebnije.

Na 14. NS Marketu, na Ribarskom ostrvu (u Bašti gastro paba „Berta“), u nedelju, 18. oktobra od 14 do 17 časova karikaturista Marko Somborac će na licu mesta, za svakoga ko bude želeo da donira sredstva za ovu akciju nacrtati karikaturni portret. Crtanje će pratiti i nastup mlade umetnice Teodore Skrobonja sa piscem Goranom Skrobonjom, saopštili su iz NS Marketa, koji podržavaju ovi akciju.

Naveli su i da će u subotu, 17. oktobra, na humanitarnoj tezgi, svoje proizvode prodavati „Somborske šnajderke“, udruženje koje čine žrtve partnerskog nasilja koje su se upoznale u Sigurnoj kući u Somboru. Njih pet šiju zaštitne maske, ali i druge proizvode od tekstila poput posteljine, suvenire, igračke – a novac od prodaje njihovih proizvoda namenjne je žrtvama porodičnog i partnerskog nasilja.

NS Market je projekat koji već dve godine okuplja male proizvođače, zanatlije, kreativce/ke i inovatore/ke i otvara prostor za prezentovanje i prodaju njihovih proizvoda i usluga u Novom Sadu. Uz centralni, izlagački deo svakog od događaja, NS Market priređuje prateće edukativne, humanitarne i zabavne sadržaje i programe za publiku i izlagače.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga