Hrvatski ministar uprave podneo ostavku zbog afere oko imovine

Mediji su otkrili da kuću u Nerežišću, koju iznajmljuje turistima, 11 godina nije proveo u katastru i gruntovnici, odnosno da je i dalje vodi kao pašnjak

08. jula 2019

Ministar uprave i politički sekretar Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Lovro Kuščević podneo je ostavke na te funkcije pošto se našao na udaru opozicije i koalicionih partnera HDZ zbog navodnih afera sa imovinom na ostrvu Braču.

„On je dao na raspolaganje i mandat ministra uprave i političkog sekretara HDZ-a. Ja sam kao predsednik Vlade i stranke prihvatio tu njegovu ostavku i on će napustiti obe ove funkcije i vratiće se u Hrvatski sabor“, rekao je premijer Andrej Plenković posle sasatnak u centrali vladajuće stranke.

Plenković je dodao da je ocenjeno da se „s obzirom na sve aktivnosti proteklih sedmica u javnosti i medijima čini i velika šteta njemu lično i vladi i HDZ-u, te da to nema nikakvog daljeg smisla“.

„Ono što sada sledi je da Kuščević u okviru svojih aktivnosti reši sve te nedoumice koje se postavljaju u javnosti i na taj način omogući svoje političko delovanje“, dodao je premijer.

Kuščević je rekao je da je kao odgovoran političar dao mandate na raspolaganje, jer ne želi da bude teret Vladi koja dobro radi svoj posao. On je istovremeno odbacio sve optužbe opozicije.

Opozicija je ranije podnela predlog za izglasavanje nepoverenja Kuščeviću, jer je, kako su naveli, tokom obavljanja dužnosti načelnika opštine Nerežišća, a potom ministra „pokazao da mu zaštita javnog interesa nije bitna i svoje je privatne, imovinske interese kontinuirano stavljao ispred javnih te zloupotrebom položaja na kojima se nalazio ostvario milionsku imovinsku korist“.

Njegovu ostavku tražili su i koalicioni partneri HDZ u Vladi pošto su mediji otkrili da Kuščević svoju kuću u Nerežišću, koju iznajmljuje turistima, 11 godina nije proveo u katastru i gruntovnici, odnosno da je i dalje vodi kao pašnjak. Mediji su pisali i o još nekoliko nepravilnosti u vezi njegove imovine.

(Danas, Foto: YouTube screenshot)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga