Hrvatski državni tužilac najavljuje istragu protiv Šešelja

Dražen Jelenić je najavio istragu protiv Vojislava Šešelja zbog navodnog gaženja hrvatske zastave u Skupštini Srbije, prenose hrvatski mediji

28. apr 2018

Novi glavni državni tužilac Hrvatske Dražen Jelenić je najavio istragu protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja zbog navodnog gaženja hrvatske zastave u Skupštini Srbije.

On je u intervjuu za zagrebački Večernji list ocijenio da postoji nadležnost hrvatskog tužilaštva u slučaju Šešeljevih, kako je navedeno, „prijetnji upućenih hrvatskim državljanima i zbog povrede ugleda“ Hrvatske u Skupštini Srbije.

Sporni snimak

„Naravno, postoji naša nadležnost i radimo na tome. Što se tiče povrede ugleda gaženjem zastave, na žalost, ispada da snimak ne postoji, što bi nam pomoglo“, rekao je Jelenić u intervjuu.

On je kazao da bi najprije trebalo da se saslušaju članovi hrvatske delegacije, među kojima su bili Gordan Jandroković i Milorad Pupovac, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, trebalo bi „da se krene tim putem i na osnovu toga vidjeti kuda i šta dalje“, jer, kako je istakao, „svi ostali dokazi su u Srbiji“.

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga