Hrvatska: Župnik uvrijeđen premalim milodarima

Redakciji portala eMedjimurje.hr požalilo se nekoliko vjernika da je župnik u Svetom Jurju na Bregu tijekom nedjeljne mise spominjao i opominjao ljude koji su dali milodare manje od 50 kuna

16. jan 2013

Redakciji portala eMedjimurje.hr požalilo se nekoliko vjernika da je župnik u Svetom Jurju na Bregu tijekom nedjeljne mise spominjao i opominjao ljude koji su dali milodare manje od 50 kuna.

Župnik Ivica Puškadija je redakciji rado pojasnio o čemu je riječ: ‘Rekao sam ljudima neka me ne vrijeđaju, ako imaju za sve neka ne podcjenjuju župnika. To je stvarno sramota. Djetetu kupe novi iPhone, a meni daju 20 kuna. Dolazim u neke obitelji gdje od mene rade bedaka. Svećenik nema druge plaće, on živi od milodara svojih župljana. Kod ljudi gdje je sirotinja nisam uzeo ništa.

Ako si cijelu godinu nisam zavrijedio više od 50 kuna, onda je to vrijeđanje. Spomenuo sam da sam zapisao ljude koji su dali manje od 50 kuna, možda je došlo vrijeme da budemo iskreni prema sebi. Ako me ne trebaju, neka mi ni ne otvaraju vrata’, izjavio je za eMedjimurje župnik Puškadija.

(Tportal/eMedjimurje.hr)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga