Hrvatska vlada zabranila angažiranje PR agencija

Izuzetno se PR-ovci mogu angažirati samo na nekim većim projektima, ali uz prethodnu saglasnost i posebnu odluku Vlade, objavio je premijer Zoran Milanović

19. jula 2012

Još jedna odluka hrvatske vlade. Zabranila je angažiranje PR agencija i stručnjaka tijelima državne uprave, pravnim osobama kojima je osnivač Republika Hrvatska te preduzećima u kojima je država većinski vlasnik.

Izuzetno se PR-ovci mogu angažirati samo na nekim većim projektima, ali uz prethodnu saglasnost i posebnu odluku Vlade, objavio je premijer Zoran Milanović.

Dodao je kako država, ministarstva ili premijer, koji imaju urede za odnose s javnošću u kojima rade ljudi koje plaćaju hrvatski porezni obveznici, ne bi smjeli da plaćaju vanjske saradnike i agencije.

Stručnjacima za odnose sa javnošću preporučio je da poslove nađu u privatnom sektoru.

Hrvatska udruga komunikacijskih agencija (HUKA) u četvrtak je ocijenila skandaloznom, nezakonitom i neodrživom odluku Vlade o zabrani rada državnih institucija i kompanija s agencijama za odnose s javnošću.

‘Odluka bez presedana’

„Odluka Vlade RH kojom se tijelima državne uprave i tvrtkama u većinskom državnom vlasništvu zabranjuje angažman profesionalnih agencija i pojedinaca za odnose s javnošću je nezakonita i neodrživa te kao predstavnici komunikacijskih agencija tražimo njeno ukidanje“, navode u saopćenju iz HUKA-e.

Smatraju da takva odluka diskriminira jednu cijelu profesiju, potiče sivo tržište i otežava cjelokupnu komunikaciju Vlade, ministarstava i ostalih tijela državne uprave te kompanija u državnom vlasništvu.

Saopćenjem su reagirali i iz agencije za odnose s javnošću „Premisa“ ocjenjujući da je odluka Vlade bez presedana te da stavlja u neravnopravan tržišni položaj desetke privatnih tvrtki i stotine pojedinaca u odnosu na sve druge davatelje intelektualnih usluga.

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga