Hrvatska: U Holdingu 306 krivotvorenih diploma i svjedodžbi

Razlika između ukupno isplaćene plaće i realne plaće prema stvarnoj stručnoj spremi iznosi nevjerojatnih 88,5 milijuna kuna

03. jan 2015

U zagrebačkom komunalnom divu čak 306 zaposlenika imalo je krivotvorenu svjedožbu ili diplomu. Najviše ih je otkriveno u ZET-u i Čistoći, prenosi HRT.

Najviše diploma na crno pronađeno je u ZET-u, njih 94, i u Čistoći, gdje ih je nađeno 84, a razlika između ukupno isplaćene plaće i realne plaće prema stvarnoj stručnoj spremi iznosi nevjerojatnih 88,5 milijuna kuna.

Tako u kratkim crtama izgleda konačna verzija revizije diploma i svjedodžbi Zagrebačkog holdinga koju je „Jutarnji list“ dobio na uvid, a koju je punih osam mjeseci obavljala Služba za unutarnju reviziju i kontrolu ovog zagrebačkog komunalnog diva.

Protiv djelatnika s nevjerodostojnim dokumentima na temelju kojih su se zaposlili, a radi se o tri posto ukupnog broja zaposlenika, pokrenute su kaznene prijave, kao i izvanredni otkazi ugovora o radu, a dosad je zbog lažiranja tih dokumenata već 249 radnika dobilo otkaz o radu.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga