Hrvatska: Tri prijave protiv Grabar-Kitarović zbog sukoba interesa

Budući da je Povjerenstvo sukladno zakonu dužno štititi identitet podnositelja prijava, javnost neće još doznati tko ih je podnio

04. jan 2017

Tri prijave podnesene su Povjerenstvu za spriječavanje sukoba interesa protiv predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, i to zbog njenog neobjašnjenog puta u SAD.

Budući da je Povjerenstvo sukladno zakonu dužno štititi identitet podnositelja prijava, javnost neće još doznati tko ih je podnio.

U sva tri slučaja traži se od Povjerenstva da se utvrdi je li razlog puta službeni ili privatni, odnosno je li došlo do povrede Zakona o spriječavanju sukoba interesa.

Zasad nije jasno je li problematična i mogućnost da je na ovaj način primila dar skuplji od 500 kuna (manje od 60 eura) ili je, u slučaju privatnog putovanja, sama platila ovaj put.

Upravo bi Povjerenstvo trebalo utvrditi niz okolnosti vezan za njeno putovanje u SAD, koje njen ured na Pantovčaku nije htio komentirati.

Kolinda Grabar-Kitarović otputovala je na Novu godinu u SAD. I za prošlu Novu godinu također je bila u Sjedinjenim Državama, prethodno su javili hrvatski mediji.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga