Hrvatska: Sud vratio na posao novinara Sašu Kosanovića

Bila je to čistka na HRT-u, a ne disciplinski prekršaj

15. juna 2018

Novinara Sašu Kosanovića, kojeg su s Hrvatske televizije potjerali nakon hajke braniteljskih udruga na film „15 minuta – masakr u Dvoru“, sud vraća na posao.

Na svom facebook profilu novinar Kosanović šaljivo je zapisao: „Važna obavijest za sve koji se sjećaju da sam nekada radio u neobičnoj ustanovi, poznatijoj kao HRT, gdje sam, nakon junačke borbe, teško ranjen prilikom probijanja obruča, nakon što su Karamarko i Hasanbegović na mene poslali specijalni odred pod komandom Siniše Laudata i inih. Nakon što je moje tijelo izneseno s ratišta, vjerujući da su etnički motivirani otkazi, hajke i progoni, zapravo protuzakoniti, podnio sam tužbu protiv matične hiže. Dok trepneš okom, malo više od dvije godine kasnije, dobio sam pravomoćnu presudu kojom se HRT-u nalaze da me hitno vrati na posao. O raspletu ove tragikomedije, pokorno ću javljati i dalje.“

Sud je, dakle, potvrdio ono na što su upozoravali novinari i novinarke koji su Kosanoviću svojedobno stali u obranu: otkaz je nezakonit, radilo se, sudeći po presudi, o čistki, a ne o disciplinskom prekršaju.

(Novi list)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga