Hrvatska: Sanader pušten iz zatvora

Politika je za mene završena stvar, sto posto ću se koncentrirati na sudske postupke koji mi predstoje, rekao je nekadašnji predsednik Vlade u obraćanju medijima nakon izlaska

26. nov 2015

Ivo Sanader, bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a, izašao je u srijedu popodne iz istražnog zatvora u Remetincu.

Politika je za mene završena stvar, sto posto ću se koncentrirati na sudske postupke koji mi predstoje, rekao je nekadašnji predsednik Vlade u obraćanju medijima nakon izlaska.

On je sudske postupke koji se vode protiv njega okarakterisao kao politički progon.

„Nisam ogorčen, naprosto sam nezadovoljan činjenicom da je tako nešto moguće u Hrvatskoj“, rekao je Sanader.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo mu je istražni zatvor i odredilo da mu nisu potrebne mjere opreza ni jamčevina. USKOK-ova žalba na odluku Suda ne odgađa izvršenje.

Ustavni sud u utorak je zaključio da je Vrhovni sud Sanaderu nezakonito produljio istražni zatvor kada je ukinuo nepravomoćnu prvostupanjsku presudu u slučaju „Fimi media“.

Sanader je u Remetincu od studenog 2012. kada mu je izrečena prva, naknadno ukinuta presuda u slučajevima Hypo i Ina-MOL. Prije toga Sanader je zbog bijega krajem 2010. bio pritvoren u Austriji te je nakon izručenja u srpnju 2011. bio u Remetincu do prosinca 2011. kada se, do prve presude, također branio sa slobode uz identičnu jamčevinu od 12,4 mil. kuna.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga