Hrvatska: Policija ranila migranta

U riječkom KBC doznaje se da je povređeni muškarac zadobio prostrelnu ranu desnog ramena i da je operisan

28. nov 2019

Na širem području Mrkoplja u Hrvatskoj je prilikom „opaljenja iz vatrenog oružja „povređen migrant, saopšila je policija, navodeći da je pružao aktivni otpor policijskom službeniku.

U riječkom KBC doznaje se da je povređeni muškarac zadobio prostrelnu ranu desnog ramena i da je operisan.

Stanje mu je stabilno i izvan je životne opasnosti, prenela je Hrvatska televizija. Policija je saopštila da su u kasnim popodnevnim satima policijski službenici PU primorsko-goranske, koji u skladu sa zaključcima sastanka predstavnika policije i lokalnih vlasti sprovode pojačane aktivnosti na suzbijanju nezakonitih migracijai prevenciji imovinskih delikata, zatekli grupu nepoznatih osoba.

To je tokom policijskog postupanja, jedna od zatečenih osoba, u nameri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala aktivan otpor i na taj način svojim delovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika, stoji u saopštenju.

Dodaju da je „osobi odmah pružena hitna medicinska pomoć i da je zbrinuta. Prema prvim nezvaničnim informacijama radi se o lakšoj povredi. Policija utvrđuje sve okolnosti pod kojima se događaj odvio“, saopštila je primorsko-goranska policija.

(FoNet / Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga