Hrvatska: Milanović ponudio lideru Mosta premijersku fotelju

Milanović je podsjetio da uvjet suradnje koalicije "Hrvatska raste" sa koalicijom "Most" nije mjesto mandatara i da su otvoreni za saradnju i sa svim drugim strankama i izabranim saborskim zastupnicima

17. dec 2015

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u srijedu je poslao pismo u sjedište Mosta u kojemu Boži Petrovu nudi premijersku poziciju u Vladi. Tekst pisma objavljen je na internetskim stranicama SDP-a.

Milanović je podsjetio da uvjet suradnje koalicije „Hrvatska raste“ sa koalicijom „Most“ nije mjesto mandatara i da su otvoreni za saradnju i sa svim drugim strankama i izabranim saborskim zastupnicima, javljaju hrvatski mediji.

„Nismo spremni surađivati sa strankama i zastupnicima koji u svojim programima ili kroz javno djelovanje na bilo koji način podstiču rasnu, vjersku i drugu vrstu netrpeljivosti, te na bilo koji način dovode u pitanje prava manjina u hrvatskom društvu“, poručio je Milanović.

Glasnogovornik koalicije „Most“ Nikola Grmoja rekao je da će pregovore sa SDP-om nastaviti samo pod uvjetom da se Glavni odbor ove stranke izjasni o prijedlogu za nestranačkog premijera i trojnu Vladu u kojoj bi bili zajedno sa SDP-om i HDZ-om.

On je dodao da je HDZ na njihov prijedlog odgovorio uvjetno pozitivno, a da ih je SDP odbio.

„Tražimo da se izjasne na isti način o tome kao HDZ“, rekao je Grmoja.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga