Hrvatska: Drago Prgomet više nije član MOST-a

Nacionalni savjet Koalicije nezavisnih lista "Most" donio je odluku o prekidu saradnje s Dragom Prgometom jer je bez znanja Nacionalnog savjeta vodio lične pregovore sa Zoranom Milanovićem

13. nov 2015

Nacionalni savjet Koalicije nezavisnih lista „Most“ donio je odluku o prekidu saradnje s Dragom Prgometom jer je bez znanja Nacionalnog savjeta vodio lične pregovore sa Zoranom Milanovićem.

Mediji u Hrvatskoj objavili su da ovom odlukom Nacionalni savjet „Mosta“ kao kolegijalno tijelo, ne smatra više Prgometa svojim članom, ali da ga kao poslanika u Saboru „uvažava, bez obzira hoće li i dalje djelovati nezavisno priklanjajući se ‘Mostu’ ili se naknadno prikloniti nekoj drugoj političkoj opciji“.

Na sjednici Nacionalnog savjeta „Mosta“, održanoj juče, dogovoreno je jedinstveno i usaglašeno djelovanje kako bi se otklonili svi mogući nesporazumi te prekinula medijska nagađanja o stabilnosti „Mosta“.

Nakon jučerašnje sjednice Nacionalnog savjeta „Mosta“ i novoizabranih saborskih poslanika „Mosta“, četvoročlana delegacija u kojoj je bio i Drago Prgomet, službeno je vodila razgovore sa SDP-om i HDZ-om, odnosno predstavnicima njihovih koalicija, a nakon toga tri člana su se vratila na nastavak prekinute sjednice Nacionalnog savjeta osim Prgometa koji je bez znanja Nacionalnog savjeta vodio lične pregovore sa Zoranom Milanovićem.

Zbog potpunog narušavanja povjerenja, Nacionalni savjet „Mosta“ donio je odluku o prekidu saradnje s Prgometom. Vođa Koalicije nezavisnih lista „Most“ Božo Petrov rekao je juče da „Most“ želi zajedničku vladu Hrvatske sa HDZ-om i SDP-om.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga