- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Horski u slavu antifašizma

Tršćanski partizanski hor “Pinko Tomažič” nastupio je 1. decembra u Kombank dvorani u Beogradu pred više od hiljadu ljudi, koji su ga gromoglasnim aplauzima i ovacijama pratili puna dva sata.

Najveći slovenački partizanski hor, na čelu sa dirigentkinjom Pijom Cah, izvodi pesme na temu Narodnooslobodilačke borbe. Kombank dvoranom orile su se pesme kao što su Bella Ciao, Konjuh planinom, Sivi sokole, Hej brigade! (pesma grada Ljubljane), Na juriš!, Vstala Primorska, Na Kordunu grob do groba, Bilećanka… te pesme međunarodnog antifašističkog pokreta.

Pored hora, na koncertu su nastupili i specijalni gosti iz bivših republika Jugoslavije, među kojima su Martina Feri, Dirty fingers, Kraški Ovčarji, Dragoljub Đuričić, Branka Šćepanović, Nikolina Kovačević i Darko Nikolovski.

Kombinacija tradicionalnog partizanskog horskog pevanja i multimedijalnih radova, čija je autorka Jelena Rubil, vodila je publiku kroz istoriju antifašističke borbe i njenih predstavnika.

Hor “Pinko Tomažič” održao je više od hiljadu koncerata širom sveta, osvojivši srca hiljada ljudi.

I spektakl u Beogradu ostavio je snažan utisak na sve prisutne u Kombank dvorani, što se moglo videti po dugim ovacijama i bisom na kraju koncerta.

Organizatori koncerta su Savez antifašista Srbije i Reflektor Production.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!