Hitan tender ili gubitak 5,5 miliona evra za Žeželjev most

Osim problema sa mostom, kasni i projekat izgradnje autoputa Novi Sad - Šabac i tunela kroz Frušku goru

18. okt 2013

Srbija će izgubiti 5,5 miliona evra donacije Evropske unije ako se do 15. decembra ne raspiše tender za izgradnju pristupnih puteva ka Žeželjevom mostu u Novom Sadu, javila je danas Radio-televizija Vojvodine.

Kako je prenela ta televizija, problem su imovinski odnosi na parcelama na kojima ti putevi treba da budu izgrađeni, jer nije rešen prenos vlasništva sa državne vlasti na Grad Novi Sad.

Pomoćnica direktora Zavoda za izgradnju (ZIG) za tehničke poslove Zorica Ninić-Stupar potvrdila je da je Gradsko veće Novog Sada nedavno donelo hitan zaključak o prihvatanju inicijative za prenos vlasništva i dostavilo ga državnoj Direkciji za imovinu i novosadskom Zavodu za izgradnju grada kao investitoru projektno-tehničke dokumentacije.

„Očekujemo da Vlada Srbije u najskorijem periodu donese odluku kojom će se pravo korišćenja parcela koje su predviđene za gradnju pristupnih puteva ka Žeželjevom mostu, ponovo preneti na grad Novi Sad“, kazala je Zorica Ninić-Stupar.

Osim problema sa mostom, kasni i projekat izgradnje autoputa Novi Sad – Šabac i tunela kroz Frušku goru, zbog nedostatka novca i nedostatka komunikacija između republičke i pokrajinske vlasti.

Pokrajinski poslanik iz Rume Nenad Borović podsetio je danas da su zbog kašnjenja radova na tunelu i autoputu već više puta stradali građani Iriga zbog saobraćajnih problema u tom naselju, a poslednji incident izazvao je šleper koji je udario u jednu porodičnu kuću.

„Srećom, nije bilo ljudskih žrtava, Ali se mora konačno sesti i razgovarati na nivou pokrajinske i republičke vlade i krenuti u radove. Sve drugo je prazna priča“, dodao je Borović.

(Beta) 

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga