Hipospadija ili Hitlerov sindrom

Nacistički vođa Adolf Hitler imao je izuzetno mali penis i samo jedan testis. Koliko je ova činjenica uticala na dešavanja pre Drugog svetskog rata i tokom njega?

23. feb 2016

Kao što su mnogi i pretpostavljali, šef nacističke Nemačke Adolf Hitler, jedan od najvećih zločinaca u istoriji čovečanstva, čovek koji je razorio Evropu – činio je zlodela da bi kompenzovao neki svoj nedostatak. Kako Telegraf piše, vođa Trećeg rajha imao je izuzetno mali penis i samo jedan testis.

Pre nekoliko meseci nemački profesor Petar Flajšman sa Univerziteta Erlangen-Nirnberg saopštio je otkriće da je Hitler imao samo jedan testis, a potvrda o njegovom malom penisu stigla je posle godina spekulacija. Hitler je, prema istoričarima Džonatanu Meju i Emi Krejdži, patio od bolesti pod imenom hipospadija. Ona je uzrok njegovog veoma malog penisa.

U njihovoj knjizi “Hitlerov poslednji dan: iz minute u minutu”, koja govori i o medicinskim problemima ovog tirana, navodi se da je Hitler bio svestan da ima dva genitalna poremećaja: tzv. retenciju testisa (nespušteni testis) i prilično retku bolest penisa, hipospadiju, koju karakteriše i to da je izvodni mokraćni kanal smešten na donjoj strani muškog polnog organa, a ne, kako je uobičajeno, na sredini glavića.

Hitlerov lekar Teodor Morel vodio je tajne dnevnike koje su verovatno pomogle Meju i Krejdži da razumeju Hitlerovo stanje. Prema dnevnicima, Morel je Hitleru, zarad podsticanja seksualnih aktivnosti, prepisivao razne “lekove”, od kokaina do amfetamina sa hormonima. “Terapije su bile bile vezane za posete Eve Braun”, ustvrdio je poznati pisac Martin Ejmis u jednom intervjuu. Hitler je za podizanje svog libida koristio i ono što se danas naziva vijagra.

Britanski istoričar Jan Keršou, autor opsežnog enciklopedijskog dela o životu i sudbini Adolfa Hitlera, zapisao je da je Hitleru seksualna aktivnost izazivala gađenje, a da je imao i potpuno iracionalan strah od polno prenosivih bolesti.

“Ni u kom slučaju ne bih Hitlerov seksualni odnos sa ženama nazvao normalnim”, rekao je Hitlerov bliski saradnik i nacistički arhitekta Albert Šper, nakon Drugog svetskog rata. “To se posebno odnosi na Evu Braun, sa kojom, osim povremenih strastvenih epizoda, u dužim vremenskim periodima nije imao bilo kakav seksualni odnos.”

Prema Centru za kontrolu bolesti (CDC), oni koji imaju retenciju testisa „mogu imati problema s nekontrolisanim prskanjem urina i neretko moraju da mokre sedeći“. Oni tvrde i da hipospadija, ukoliko se ne leči na vreme, može dovesti do brojnih problema, poteškoća u seksualnim odnosima, kao i tokom mokrenja.

Ako se „Napoleonovim sindromom“ naziva kompleks manje vrednosti zbog niskog rasta, možda će i psihološki problemi usled posledica hipospadije dobiti ime po svom najpoznatijem bolesniku.

(Priređeno prema Raw Story)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga