Hiljade posetilaca pratilo finale Svetskog prvenstva

Navijači Španije na kraju su burno i uz pivo proslavljali uspeh “crvene furije”, a u ispijanju piva ali zbog gušenja tuge pridružili su im se i “Holanđani”.

12. jul 2010

Hiljade posetilaca Egzita (Exit) završne večeri festivala gledali su na nekoliko bina na velikim platnima direktan prenos finalne utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoj Africi Holandija-Španija.
Da li zbog narandžaste boje majica, koja u mraku upada više u oči, ili zbog narandžastih perika i po licima iscrtanih holandskih zastava, utisak je bio da je među posetiocima bilo daleko više navijača Holandije, iako je bilo i onih u crvenim španskim dresovima.
Najveća gužva za praćenje fudbala bila je na popularnom rege stejdžu, gde su posetioci Egzita, samo tada po kiši i pod kabanicama, gledali i prošlo finale Svetskog prvenstva u Nemačkoj, kada je Italija pobedila Francusku pre četiri godine.
Velika gužva bila je i u Egzitovom bioskopu, gde je bilo i tehničkih problema prilikom prenosa slike na video bim, ali je oprema ipak izdržala 120 minuta žestokog fudbala.
Iako je sinoć bilo burnih reakcija tokom praćenja utakmice, nije poznato da je zbog suparništva među navijačima na Egzitu došlo do bilo kakvih incidenata, već je atmosfera bila tradicionalno “egzitaška”, sa osnovnim motom: “opušteno” (cool).
Navijači Španije na kraju su burno i uz pivo proslavljali uspeh “crvene furije”, a u ispijanju piva ali zbog gušenja tuge pridružili su im se i “Holanđani”.
Velika većina navijača nakon završenog meča preselila se na glavnu festivalsku binu, gde su ih očekivali prvo legendarni Fejt nou mor (Faith No More) a potom i Kemikal bradrs (Chemical Brothers).
Zanimljivo je da je Fejt nou mor, koji je trebalo da počne sa svirkom u 22.30, kasnio s nastupom pola sata, što nije uobičajeno na Egzitu. Za sada je tajna da li su članovi benda takođe odlučili da dogledaju utakmicu pa da onda “opušteno” nastupe pred desetinama hiljada fanova, ali ostaje činjenica da se početak svirke nekako “poklopio” sa završetkom finala Svetskog prvenstva.
(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga