- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Han: Rešiti slučajeve Davida Dragičevića i Dženana Memića

Odlazeći evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je da Evropska unija očekuje da se slučajevi Dragičević i Memić blagovremeno istraže i procesuraju i da su duga odlaganja neprihvatljiva.

„David Dragičević je nestao pre godinu i po, a pronađen je mrtav nedelju dana posle nestanka. Dženan Memić je poginuo pre više od tri i po godine“, napisao je Han na svom Tviter nalogu.

Prema njegovim rečima, duga odlaganja u sudskim postupcima u ovim i sličnim slučajevima su neprihvatljiva. „Evropska unija očekuje da se ovakvi slučajevi blagovremeno istraže i procesuiraju“, poručio je evropski komesar.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka ranije je saopšteno, prenosi N1 BiH, da postoji osnov sumnje da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. marta 2018, nakon fizičkog sukoba s dve ili tri osobe, bežeći pao u reku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

Ovaj slučaj nije do kraja rasvetljen kao ni slučaj smrti Dženana Memića, dvadesetdvogodišnjeg mladića koji je preminuo 15. februara 2016. godine nakon teških povreda zadobijenih 8. februara dok je sa devojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom u sarajevskom naselju Ilidža.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!