Hakovani sajtovi Gej lezbejskog info centra

Gej lezbejski info centar istakao je zahtev da nadležni organi prekinu sa ignorisanjem homofobije, pretnji i napada na LGBT osobe i počnu da štite svoje građane od onih koji krše zakone

27. okt 2012

Sajtovi Gej lezbejskog info centra hakovani su danas, tako što je na njih postavljena preteća poruka, saopšteno je iz tog centra.

Na sajtove gej magazina Optimist (www.optimist.rs), Merlinka festivala (www.merlinka.com), Gej vodiča kroz Srbiju (www.gej.rs) i privatni sajt predsednika Gej lezbejskog info centra (www.azdejkovic.com) ostavljene su poruke „HACKED By Cyb3rw0rM“ i uvredljivo preteći napis „Smrt homoseksualcima“, kaže se u saopštenju.

„Pretnje aktivistima, hakovanje sajtova LGBT organizacija, govor mržnje prema LGBT populaciji postaju sve učestaliji i brine nas što vlast i policija ne čine dovoljno na suzbijanju homofobije i homofobijom motivisanog nasilja“, navodi se u saopštenju.

Gej lezbejski info centar istakao je zahtev da nadležni organi prekinu sa ignorisanjem homofobije, pretnji i napada na LGBT osobe i počnu da štite svoje građane od onih koji krše zakone.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga