Hadžić ispunio uslove za Hag

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić kaže da od danas teku rokovi za izručenje i očekuje da će postupak završiti vrlo brzo.

20. jul 2011

Istražni sudija Odeljenja za ratne zločine doneo je rešenje kojim je konstatovao da su ispunjene pretpostavke za izručenje Gorana Hadžića Haškom tribunalu.

Poslednji haški optuženik biće zadržan u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvoru zgradi Specijalnog suda, dok se ne steknu uslovi da bude isporučen sudu u Holandiji.

Njegov branilac Toma Fila kaže da Hadžić može da uloži žalbu na rešenje u roku od tri dana, ali on je rekao da to neće učiniti, pošto smatra da „neće imati efekta“.

Pretpostavke za izručenje su ispunjene pošto je sud utvrdio Hadžićev identitet, da je protiv njega potvrđena optužnica u skladu sa Statutom Haškog tribunala, da se on tereti za delo koje je kažnjivo i po domaćem zakonu, kao i da se radi o krivičnom delu iz nadležnosti Haškog tribunala. Pravosudni organi sačekaće tri dana, koliko je predviđeno za žalbu haškog optuženika Gorana Hadžića na rešenje o izručenju i u naredna tri dana ništa se dramatično neće dešavati, izjavio je zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.

Vekarić kaže da od danas teku svi rokovi za izručenje i da očekuje da će se postupak završiti vrlo brzo.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga