Guslar na čelu Kulturnog centra

Novi direktor doktorirao je guslajući pred komisijom i brojeći nacionalnost žrtava u holivudskom filmu

12. okt 2012

Skupština grada Novog sada potvrdila je juče izbor Andreja Fajgelja na mesto novog direktora Kulturnog centra Novi Sad. Prethodno je Upravni odbor te institucije sa mesta direktora smenio književnika Lasla Blaškovića, uz obrazloženje da je prekršio ustav, zakone i propise jer je na Kulturni centar postavio tablu na latiničnom pismu sa nazivom te institucije!? Obrazloženje UO Kulturnog centra potpisao je izvesni saobraćajni inženjer Davor Pereula, u svojstvu predsednika UO.

Pereula je inače kadar Dveri, odnosno bolje reći bivših Dveri, pošto su novosadske Dveri nakon izbora izbačene iz stranke. Tim bivšim Dverima nova „napredna“ vlast poverila je resor kulture u Gradskom veću srpske Atine!

Sam Fajgelj u javnosti je poznat kao pokretač Međunarodne inicijative za praćenje „antisrbizma“. U tom praćenju Fajgelj se „proslavio“ brojanjem nacionalnosti žrtava u filmu Anđeline Džoli „U zemlji krvi i meda“.

Fajgelj je inače doktorirao u Monpeljeu u Francuskoj, sa tezom „Uporedna frazeologija i ideologija u epici: Homer, francusko viteško pesništvo, gusle“, a na samoj odbrani doktorata dr Andrej je pred komisijom i – zaguslao!

http://www.youtube.com/watch?v=sKusaxVlxdw

http://www.youtube.com/watch?v=WZkJfb9I09o&feature=youtu.be

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga