Grupa građana Dragana Đilasa: Otkaz Arežini najgrublja zloupotreba Javnog servisa

"Građani da se odupru pokušajima da se RTV pretvori u stranačku oglasnu tablu Aleksandra Vučića"

29. jan 2018

Grupa građana „Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ ocenila je danas da je proglašavanje direktora Radio-televizije Vojvodine (RTV) Slobodana Arežine za tehnološki višak u toj kući, neposredno nakon što ga je sud vratio na posao, još jedan u nizu primera najgrublje zloupotrebe institucije Javnog servisa.

„Ponovno uklanjanje Arežine, i to nakon pravosnažne sudske odluke, pokazuje osionost, bahatost, ali i paničan strah vlasti od slobodnog protoka informacija i profesionalnog i objektivnog izveštavanja građana“, navodi se u saopštenju te grupe građana.

Programski direktor RTV Slobodan Arežina izjavio je danas da je dobio otkaz iz te medijske kuće, iako ga je Apelacioni sud prethodno vratio na posao uz presudu da je „nezakonito smenjen“, i gde je do danas radio kao drugi programski direktor, zajedno sa Sonjom Kokotović Zečević, koja je na to mesto postavljena nakon Arežinine smene.

Grupa građana okupljena oko Đilasa je pozvala sve novinare, medijske radnike i građane da se odupru pokušajima da se Javni servis pretvori u stranačku oglasnu tablu Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

Ta grupa građana je izrazila spremnost da podrži i, ako je potrebno, aktivno učestvuje u svim aktivnostima koje će RTV ali i Radio-televiziju Srbije vratiti građanima.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga