Gruhonjić: Samo bi lud čovek želeo da se pripoji Srbiji

"Ko god ima takvu ideju, neka pogleda samo šta se desilo sa Vojvodinom u proteklih 101 godinu pa će mu biti jasno da je to sumanuta ideja”

02. dec 2019

Novinar Dinko Gruhonjić izjavio je, povodom pretnji Milorada Dodika da će se manji bosanskohercegovački entitet Repulika Srpska otcepiti i pripojiti Srbiji, da bi “samo lud čovek želeo da se pripoji Srbiji”.

“Ako bismo zaista poverovali Dodiku da želi da otcepi Republiku Srpsku i da je pripoji Srbiji – u šta ja naravno ne verujem jer samo bi lud čovek želeo da se pripoji Srbiji – onda ko god ima takvu ideju, neka pogleda samo šta se desilo sa Vojvodinom u proteklih 101 godinu pa će mu biti jasno da je to sumanuta ideja”, rekao je Gruhonjić za Federalnu televiziju (FTV) iz Sarajeva.

Podsetio je da su još su 1919. godine, posle – kako se to danas kaže – “prisajedinjenja, tadašnji radikali u svom partijskom listu napisali tekst “Plači, Vojvodino“.

“Dakle, očigledno je da su čak i oni, koji su se najgorljivije zalagali za ‘prisajedinjenje’ majci Srbiji, vrlo brzo shvatili da se Srbija prema Vojvodini odnosi kao maćeha”, naveo je Gruhonjić.

(Autonomija, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali nestaško
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga