Grubješić: Zakon o nadležnosti Vojvodine na sednici vlade

Šefica poslaničke grupe G17 plus Suzana Grubješić izjavila je večeras da nije videla Nacrt zakona o utvrđivanju nadle…

02. nov 2009

grubjesic.jpgŠefica poslaničke grupe G17 plus Suzana Grubješić izjavila je večeras da nije videla Nacrt zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine.
Povodom večerašnjeg saopštenja Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da neće glasati za zakon o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine jer Nacrtom tog zakona nisu poštovani osnovni principi autonomnosti pokrajine, Grubješić je rekla da nije videla nacrt tog zakona i da „očigledno nije bio dostupan svima“.
„Čula sam da će taj nacrt ići u četvrtak na sednicu Vlade Srbije i da je za subotu zakazana pokrajinska skupština“, rekla je Grubješić agenciji Beta.
Ona je rekla da će tek tada moći da komentariše navode LSV-a.
Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš je u saopštenju za javnost naveo da u Nacrtu zakona Novi Sad nije definisan kao glavni grad, da nije predviđena Vojvođanska akademija nauka i umetnosti, kao i da nisu jasno precizirani izvorni prihodi i imovina Vojvodine.
Dodao je da će Glavni odbor LSV na sutrašnjoj sednici jasno precizirati strategiju poslanika te stranke u Skupštini Srbije i Skupštini Vojvodine, te utvrditi amandmane koji će biti podneti.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga