Grubački: Zec u šumi, a opozicija priča o podeli mandata

"Opozicija mora da se presabere, jer ispred sebe ima jedan autoritarni režim koji ne preza ni od čega"

17. jul 2018

Osnivač pokreta Novi optimizam Branislav Grubački izjavio je danas da opozicija raspravlja o budućim mandatima, iako to treba da bude njihova poslednja tema za razgovor, jer je “zec u šumi” a protiv sebe imaju režim koji je “strašan”.

Predstavnici budućeg opozicionog Saveza za Srbiju (SZS) sastaće se u sredu kako bi razgovarali o raspodeli mandata u Skupštini Srbije nakon budućih parlamentarnih izbora, najavio je list Danas pozivajući se na izvore bliske SZS. Izvori Danasa su kazali da će pokret Dveri najverovatnije biti deo saveza, kao i Demokratska stranka Srbije, ako raskine lokalne koalicije sa SNS-om.

Grubački je za Televiziju N1 rekao da opozicija mora da se “presabere”, jer ispred sebe ima jedan autoritarni režim koji ne preza ni od čega.

Prema njegovim rečima, opozicija mora da nađe način da se sastavi makar oko izbornih uslova, slobode medija, kontrole izbore, jer bez ozbiljnog pristupa tome, sama raspodela mandata je nešto što je „zec u šumi“.

Grubački je ocenio da u opoziciji prevladavaju partikularni interesi a da istovremeno ne vide da spram sebe imaju “nešto strašno“, odnosno “jedan režim o kom će se pisati knjige kao jednoj vrsti negativnog fenomena“.

Dodao je da bez dva miliona glasova ne može da se pobedi aktuelni Vučićev režim, a to je moguće osvojiti samo u sadejstvu svih opozicionih snaga.

Grubački je podsetio da bez velike koalicije (DOS) režim Slobodana Miloševića ne bi bio srušen.

(Autonomija/N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga