Grčki paori blokirali puteve

Hiljade poljoprivrednika su u nedelju širom Grčke traktorima na desetak mesta blokirale glavne puteve u znak protesta zbog teškoća prilikom otplate kredita, za šta su uslovi pooštreni, i zbog ukidanja subvencija za dizel gorivo

03. feb 2013

Hiljade poljoprivrednika su u nedelju širom Grčke traktorima na desetak mesta blokirale glavne puteve u znak protesta zbog teškoća prilikom otplate kredita, za šta su uslovi pooštreni, i zbog ukidanja subvencija za dizel gorivo.

Od podneva je zatvoren autoput koji u severnoj Grčkoj povezuje granicu s Turskom i luku Igumenica na Jonskom moru, koja je glavna spoljnotrgovinska veza Grčke i Turske sa Zapadnom Evropom. Poljoprivrednici ne popuštaju uprkos dolasku jakih snaga policije.

„Problemi poljoprivrede su od najvišeg značaja za društvo, za privredu i zemlju. Njeno jačanje je osnova ozdravljenja privrede“ rekao je grčkim medijima sekretar udruženja poljoprivrednika (PAAE) Janis Panagis.

Poljoprivrednici severa Grčke su za ponedeljak u podne zakazali izlazak mašinama na glavne autoputeve u okolini Soluna, ali za sada ne prete da će ih blokirati.

(Slobodna Evropa)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga