Grci neće iz evrozone

Istraživanja potvrđuju rekordnu sklonost Grka ka evru - njih između 78 odsto i 81 odsto zalaže se za ostanak u zajedničkoj evropskoj valuti

06. nov 2011

Većina Grka zalaže se za vladu nacionalnog jedinstva, koju je premijer socijalista predložio desničarskoj opoziciji, a njih 80 odsto želi da zemlja ostane u zoni evra, pokazala su istraživanja čije je rezultate danas objavila grčka štampa.

Prema anketi instituta Alko, 52 odsto ispitanika zalaže se za vladu nacionalnog jedinstva. Njih 36 odsto smatra da je izlaz iz političke krize u prevremenim izborima, što traži i desnica.

Drugo istraživanje, instituta Mark, pokazuje da je za koalicionu vladu 45 odsto Grka, a za izbore njih 42 odsto. U tom istraživanju 10 odsto anketiranih izrazilo je želju da na vlasti ostane socijalistička vlada.

Dva istraživanja, sprovedena početkom sedmice nad uzorkom od 1.000 ljudi, potvrđuju rekordnu sklonost Grka ka evru, uprkos strogim merama koje su u protekle dve godine nametnuli strani kreditori – njih između 78 odsto i 81 odsto zalaže se za ostanak zemlje u zajedničkoj evropskoj valuti, dok povratak drahmi želi između 11 i 13 odsto.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga