Granični prelaz Bogojevo – Erdut kao saobraćajna crna tačka

Hrvatska riječ navodi da su procene da će izgradnja novog prelaza koštati između sedam i osam miliona evra a cilj je da se sredstva osiguraju u partnerstvu sa Hrvatskom, kroz evropske fondove.

10. mar 2020

Granični prelaz između Srbije i Hrvatske Bogojevo – Erdut jedan je od najprometnijih u Srbiji, a sa srpske strane zbog neadekvatnog prelaza i dugačkih kolona kamiona gotovo svakodnevno se stvaraju gužve.

Na graničnom prelazu Bogojevo – Erdut kolone teretnjaka sa srpske strane su svakodnevne i u vreme najvećeg prometa duge su i po nekoliko kilometara, piše nedeljnik Hrvatska riječ iz Subotice.

Zbog toga se saobraćaj na državnom putu Apatin – Odžaci odvija otežano i zbog teretnjaka, parkiranih na putu, vozila se u oba smera kreću istom trakom, što ugrožava bezbednost saobraćaja.

Hrvatska riječ navodi da je prošle godine dnevno samo ka graničnom prelazu prolazilo oko 260 teretnjaka i 1.100 automobila.

Taj nedeljnik je objavio i izjave građana koji su nezadovoljni zbog gužvi na prelazu a koji putuju iz okolnih vojvođanskih mesta na posao u Hrvatsku ili odlaze kod rodbine u posetu.

Načelnik Zapadnobačkog okruga Dušan Marjan rekao je za Hrvatsku riječ da je u više navrata, u kontaktima s državnim organima, naglašavao potrebu za što bržim, kvalitetnijim i funkcionalnim osposobljavanjem tog graničnog prelaza.

“Potpredsednica vlade i ministarka Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je prilikom posete Zapadnobačkom okrugu dala čvrsto uveravanje da će u saradnji s Ministarstvom finansija učiniti sve kako bi u toku godine počelo rešavanje ovog problema”, naveo je Marjan.

Iz Uprave carina su za Hrvatsku riječ kazali da su svesni problema i dodali da najveći problem predstavlja nedovoljna propusna moć tog prelaza, jer na ulazu i izlazu postoji samo jedna ulazna i izlazna traka preko koje se odvija saobraćaj i obavljaju carinski pregledi, što je problem za granični prelaz na kojem je od 2010. saobraćaj uvećan za čak šest puta.

Naveli su da je problem prepoznat, zajedno sa graničnim prelazima Šid, Bezdan, Uvac i Bajina Bašta.

“Planska dolumentacija je kompletirana, a opština Odžaci završila je eksproprijaciju zemljišta. Posao je nastavila Republička direkcija za imovinu, koja je od Uprave carina preuzela upravljanje graničnim prelazima. Očekuje se da će građevinska dozvola biti dobijena tokom ove godine. Ukoliko se osiguraju sredstva, izgradnja novog graničnog prelaza mogla bi da počne naredne godine”, naveli su iz Uprave carina.

Hrvatska riječ navodi da su procene da će izgradnja novog prelaza koštati između sedam i osam miliona evra a cilj je da se sredstva osiguraju u partnerstvu sa Hrvatskom, kroz evropske fondove.

(Autonomija/Hrvatska riječ)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga