- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Grafiti na redakciji portala NS uživo u Novom Sadu

Na fasadi stambene zgrade u kojoj je smeštena redakcija portala “NS uživo” na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu osvanuli su preteći grafiti.

Grafiti „SNS uživo“ i „SNS uživo bednici dani su vam odbrojani“ ispisani su crnim sprejem, ćirilićnim pismom.

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković najavio je juče da će aktivisti te partije danas organizovati performans ispred redakcije portala “NS uživo” i nazvao ih “SNS uživo”.

Mirjana Nastasić iz Narodne stranke osudila je danas pretnje portalu NS uživo, ali je dodala da je taj portal povezan sa vladajućom partijom i gradonačelnikom Milošem Vučevićem.

„Na ovoj adresi nalaze se i firme ‘Top Work’ i ‘Montop HRS’. Vlasnik firme Montop HRS je Marko Bosanac Boske, slavski kum SNS-a. U osnivačkom aktu firme ‘Top Work’ nalaze se upravo Boske i Sandra Milinić. Portal NS uživo osnovan je pod većinskim vlasništvom te iste Sandre Milinić, koja je takođe aktivistkinja SNS-a, pojavljuje se u njihovim predizbornim spotovima. To je, naravno, njeno pravo, ali kako je moguće da portal koji je u većinskom vlasništvu nekog politički angažovanog izveštava objektivno“, navela je Mirjana Nastasić.

Borislav Novaković je juče izjavio da je Grad Novi Sad iz gradskog budžeta portalu “NS uživo” uplatio milion i po dinara bespovratnih sredstava.

“Ponovo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uplatio gradske pare svom ličnom prijatelju i lokalnom krimosu M.B. Bosketu”, kazao je Novaković.

Kako je objavio portal 021.rs, Fejsbuk stranicu “Uživo sa novosadskih ulica” pokrenuli su Nikola Bilić i Stefan Koprivica 2015. godine, a dve godine kasnije su osnovali Hashtag digital media group, u kojem udeo u vlasništvu ima i dvadesetosmogodišnja Sandra Milinić.

Glavni i odgovorni urednik portala NS uživo Nikola Bilić rekao je za 021 da je atmosfera u redakciji “alarmantna”, te da su zaposleni zabrinuti za svoju bezbednost.

„Naš portal poslednjih mesec dana često je bio meta. Pretili su nam mnogi. I preko društvenih mreža i na javnim događajima. Tokom četiri godine rada pisali smo o svima i svemu. Od političara, kriminalaca, navijača, svi oni su bili tema naših tekstova. Nisam uplašen, ali jesam zabrinut. Istina nas čuva“, rekao je Bilić.

On je zatražio reakciju nadležnih institucija i kolega iz medija.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je ispisivanje pretećih grafita i dodao da nije dobro kada političari vode kampanju protiv nekog medija, apelujući na njih da to više ne čine.

“Zamislite sada ja da odem ispred nekog drugog portala koji je kritički nastrojen prema meni, stranci kojoj pripadam ili politici za koju se borim, pa da držim konferenciju”, rekao je Vučević novinarima.

(Autonomija, foto: Beta/Dragan Gojić)

Podelite ovu stranicu!