Gradskim autobusima otpadaju točkovi

Šta će nam točkovi, kad imamo ćirilicu!

01. mar 2013

U proteklih nedelju dana sa dva autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća “Novi Sad” u vožnji su otpali točkovi.

Kako je danas preneo Radio 021, prvi incident dogodio se u subotu oko dva sata nakon ponoći na putu za Temerin, kada je autobus ostao bez dva točka. Na sreću u momentu kada je došlo do incidenta u autobusu nije bilo putnika.

Drugi incident dogodio se sinoć oko pola devet u blizini prometnog stajališta kod tržnog centra Bazar kada je još jednom vozilu GSP-a otpao točak.

Drektor JGSP “Novi Sad” Milan Balać rekao je Radiju 021 da problem sa točkovima postoji u dve serije autobusa marke “volvo”, kojih ima oko 50, a koji su svi nabavljeni nakon 2007. godine.

„Problem je fabričke prirode i mi već spremamo dopis za konstruktivno rešenje fabrike, kako bismo pronašli trajnije rešenje za ovaj problem”, rekao je Balać.

Prema njegovim rečima, mehaničari su pojačali kontrole spornih vozila i svakodnevno zatežu točkove “jer je neverovatno da od silnog truckanja, rupa i svega ostalog u vožnji ne dođe do otpuštanja navoja i matica koje idu na točak”.

On je objasnio da ovaj problem ne postoji kod znatno starijih autobusa istog proizvođača “što je potvrda da je u pitanju fabrički problem”.

“Mi smo ozbiljno shvatili ovaj problem i zatražili veštačenje Mašinskog fakulteta kako bismo i njihov izveštaj uputili proizvođaču”, rekao je Balać.

(Autonomija/021) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga