Gradonačelnik Zrenjanina i dalje ne mari za zakon

"Njegova mesečna primanja, kao gradonačelnika i poslanika, prelaze cifru od 200.000 dinara. Podsećamo ga da je prosečna zarada u Zrenjaninu 39.000 dinara"

03. dec 2012

– Dok me Agencija za borbu protiv korupcije izričito ne obaveže, trudiću se da zadržim obe funkcije – i gradonačelnika i pokrajinskog poslanika, jer mislim da je na korist Zrenjaninaca da naše potrebe i probleme mogu neposredno da prezentujem u Skupštini Vojvodine, – poručio je zrenjaninski lordmer Ivan Bošnjak iz Srpske napredne stranke, ali nije precizirao kakve su konkretne koristi meštani najvećeg banatskog grada do sada imali od toga što obavlja dve funkcije.

Agencija je ranije odbila Bošnjakov zahtev za davanje saglasnosti za vršenje obe funkcije zbog, kako je navedeno, njihove nespojivosti, ujedno ga obavezujući da prestane sa istovremenim vršenjem ovih funkcija.

Međutim, Bošnjak se žalio na ovo rešenje, ali odgovor na žalbu ne stiže već duže vreme.

– Za sada sam u žalbenom postupku i čim dobijem drugo rešenje od Agencije, opredeliću se u skladu sa zakonom. Zakon tu nije dovoljno dorečen. Pokrajinska skupština se nigde ne navodi kao zakonodavni organ, a možda će i Zakon o sukobu interesa doživeti promenu. U tom pravcu idu i primedbe koje se formulišu unutar Stalne konferencije gradova i opština, a i u poslednjem susretu sa premijerom Ivicom Dačićem došli smo do zajedničkih stavova da je u drugim zemljama u Evropi moguće da gradonačelnici obavljaju još jednu funkciju. Imamo primera i u našoj zemlji kao što je to u slučaju predsednika opštine Apatin – rekao je Bošnjak i podsetio da je poverenje građana dobio u tri izborna kruga na pokrajinskim izborima.

Za to vreme, opozicija u Zrenjaninu oštro kritikuje odluku funkcionera SNS-a da zadrži obe funkcije.

Dok ga u Demokratskoj stranci zbog toga nazivaju poslednjim Mohikancem, u Ligi socijaldemokrata Vojvodine ističu da jedinu korist od ovoga ima sam Bošnjak jer prima dve plate.

“Njegova mesečna primanja, kao gradonačelnika i poslanika, prelaze cifru od 200.000 dinara. Podsećamo ga da je prosečna zarada u Zrenjaninu 39.000 dinara, za sve one koji su dovoljno srećni da je uopšte i primaju, a kamoli da je ona redovna. Pitamo ga zbog čega smatra da je njegov rad više od pet puta teži od rada građana Zrenjanina i zbog čega misli da je toliko natprosečan”, upitali su zrenjaninski ligaši.

(Dnevnik)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga