Gradonačelnik: Voda u Inđiji ispravna za upotrebu

Situacija rešena nakon četiri meseca problema sa vodosnabdevanjem

26. nov 2014

Voda u Inđiji može da se koristi za piće, kuvanje i pripremu hrane i za održavanje lične i opšte higijene, izjavio je danas predsednik opštine Inđija Petar Filipović.

Institut za javno zdravlje Vojvodine iz Novog Sada dao je pozitivno mišljenje o zdravstvenoj ispravnosti vode u Inđiji, u kojem se jasno ističe da se voda u Inđiji može koristiti, rekao je Filipović na konferenciji za novinare.

Izrazio je zadovoljstvo zato što je problem rešen nakon četiri meseca problema sa vodosnabdevanjem.

“Sve analize vode u protekle dve nedelje na više lokacija u Inđiji pokazale su da je voda u inđijskom vodovodu i mikrobiološki i hemijski ispravna. Svi naši sugrađani od danas slobodno i nesmetano mogu da koriste vodu iz našeg vodovoda“, istakao je Filipović.

Objasnio je da je uspostavljen sistema za prečišćavanje i hlorisanje na samom izvorištu, na bunarima.

Dodao je da očekuje da će nadležni sanitarni inspektori ukinuti rešenje koje je zabranjivalo upotrebu vode za piće i kuvanje u Inđiji.

Filipović je naveo da će cisterne sa pijaćom vodom ostati na svih 12 lokacija u Inđiji i u narednih nekoliko dana, dok svi sugrađani ne budu obavešteni da je voda ispravna i da je mogu koristiti iz vodovodne mreže.

Prema njegovim rečima, cena vode, koja je bila snižena za 30 odsto nakon što je bila zabranjena za upotrebu, sada će biti vraćena na prethodni nivo i primenjivaće se od 1. decembra.

Filipović je još rekao da je u toku servisiranje i opremanje fabrike vode u Inđiji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga