Gradonačelnik Trebinja izrazio žaljenje zbog Dubrovnika

Dubrovački gradonačelnik je rekao da ne može da se izvini. Objasnio je da žali svaku žrtvu, ali da način na koji je do njih došlo nije isti.

20. apr 2012

Duboko i iskreno žalim zbog svega što nam se dogodilo, zbog svake žrtve i štete koja je nanesena građanima Dubrovnika, izjavio je danas u Dubrovniku gradonačelnik Trebinja Dobrosav Ćuk.

Na seminaru o prekograničnoj saradnji, Ćuk je rekao da je došao trenutak da „zažalimo za onim što se dogodilo 1990-tih i da oprostimo jedni drugima, svesni da podsećanjem na to ratno vreme otvaramo rane prošlosti“, prenela je agencija Hina.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić ukazao je da je trebalo da prođe 20 godina da dođe neko iz Trebinja da bi izrazio žaljenje. On je ocenio da je time otvoreno jedno novo poglavlje.

Na pitanje hoće li se i on izviniti, dubrovački gradonačelnik je rekao da to ne može. On je objasnio da žali svaku žrtvu, ali da način na koji je do njih došlo nije isti.

Ambasador SAD u Hrvatskoj Džejms Foli (James Foley) rekao je da je cilj seminara razvijanje saradnje između Dubrovnika i Trebinja i dodao da su ekonomska i kulturna saradnja najbolje za početak.

Seminar su organizovale ambasade SAD u Hrvatskoj i BiH, Program UN(UNDP) za razvoj u Hrvatskoj i grad Dubrovnik.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga