Gradonačelnik traži hitno rešenje za „Dino park“

Vučević pisao Gradskom zelenilu

30. jun 2015

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zatražio je od rukovodstva JKP „Gradsko zelenilo“ da još jednom razmotri na kojim bi lokacijama, osim u parku kod Železničke stanice, mogao da bude postavljen „Dino park“.

On je preporučio da se prilikom razmatranja rešenja za lociranje parka, rukovodi sledećim kriterijumima: da se ne narušava javna zelena površina, da se izabere neiskorišćen prostor koji bi mogao lako da se privede novoj nameni, da u blizini bude površina sa parking mestima na kojoj je dozvoljeno i parkiranje autobusa.

Vučević naglašava da je postavljanje „Dino parka“ značajno za razvoj turističkih potencijala grada, kao i da će to doneti dodatne prihode u gradski budžet.

„To je višestruko značajna investicija za Novi Sad i zato je neophodno da „Dino park“ bude lociran na mestu koje neće ugroziti ambijentalnu celinu, niti interese naših sugrađana, posebno onih najmlađih“, poručio je Vučević u pismu rukovodstvu JKP „Gradsko zelenilo“, od kojeg očekuje da mu što pre odgovori.

Javno komunalno preduzeće Gradsko zelenilo saopštilo je večeras da će, po nalogu gradonačelnika Novog Sada, u najkraćem roku razmotriti predloge alternativnih lokacija u Novom Sadu za podizanje „Dino parka“.

Najava postavljanja „Dino parka“ u Železničkom parku izazvala je nezadovoljstvo građana Novog Sada, a posebno stanovnika tog dela grada.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga