Gradonačelnik potrošio milione na reklame

Gradske vlasti potrošile su milionski iznos u dinarima na nedavno štampanje i slanje pisama Novosađanima, u kojima se gradonačelnik, Igor Pavličić, hvali rezultatima rada koalicije koju predvodi.

09. avg 2011

Na pitanje – o kojem tačno iznosu je reč, iz kabineta gradonačelnika za sada nema odgovora, ali je iz više izvora, za Radio 021 potvrđeno da adresirano pismo, s dvostrukom štampom u boji, na kvalitetnom papiru, nije moglo da košta manje od 50 dinara. U Gradskoj kući kažu da nije reč o predizbornoj kampanji, već o obaveštavanju građana o učinjenom, a iz opozicije stižu kritike da je reč o čistoj propagandi, bez kritičkog osvrta na neučinjeno.

Jedan od slušalaca Radija 021 smatra da je u gradu sa izuzetno skupim komunalnim uslugama, neumesno trošiti pare građana na ovakvu vrstu reklame. Ipak, više ga je uznemirilo to što je pismo adresirano na njegovog pokojnog oca:

„Kad je trebalo da se plati, porez, prevod imovine i tako dalje, znali su da me pronađu i pošalju uplatnice. Sada, kada treba gradonačelnik da se reklamira, onda ne zna da mi je otac umro“, rezigniran je ovaj Novosađanin.

Ovo nije usamljeni slučaj trošenja novca poreskih obveznika na prmociju vladajuće Demokratske stranke i koalicije okupljene oko te partije. Jedan od boljih primera, bilo je prošlogodišnje reklamiranje aktuelne vlasti povodom otvaranja novog Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine. Tako su za promovisanje zdravstvene ustanove, koja u Novom Sadu nema konkurenciju, zakupljeni bilbordi, plaćeno je snimanje promotivnog spota filmskom opremom, a u nekoliko dnevnih listova u kojima DS ima veliki uticaj zakupljene su cele stranice.

(Radio 021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga