Gradonačelnik nema vremena da primi delegaciju DS-a

Kao novi termin za susret, gradonačelnik je predložio sredu, 18. septembar

12. sep 2013

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević iz redova Srpske napredne stranke (SNS) poručio je Demokratskoj stranci (DS) da danas neće moći da ih primi, jer su predlog za sastanak s njim poslali „tek juče“ i predložio sledeću sredu kao novi termin za sastanak.

Gradski odbor DS-a naveo je juče u pozivu za novinare da je delegacija te stranke zatražila prijem kod Vučevića, kako bi s njim razgovarala o teškoj situaciji u kojoj se Novi Sad nalazi, tačno godinu dana nakon što je koalicija predvođena SNS-om preuzela vlast od koalicije predvođene DS-om u glavnom gradu Vojvodine.

„Pored primedbi na sve loše do sada urađeno i predloga za rešenje brojnih problema, gradonačelnik će biti zamoljen da se ili bavi svojim poslom ili povuče sa funkcije koji vrši“, naveo je DS u pozivu novinarima i dodao da će nakon razgovora sa Vučevićem danas popodne u centru grada predstavnici stranke održati konferenciju za novinare.

U današnjem saopštenju iz Kabineta gradonačelnika navodi se da je Vučević „voljan da primi“ delegaciju DS-a i da razgovara o aktuelnoj situaciji u gradu, ali se dodaje da je predlog za sastanak poslat „tek juče“ pa gradonačelnik neće biti u mogućnosti da ih primi „zbog ranije ugovorenih obaveza“.

U zvaničnom dopisu gradonačelnika koji je upućen DS-u istaknuto je da je potrebno navesti teme razgovora o kojima bi se razgovaralo, kao i sastav delegacije koja će prisustvovati sastanku, piše u saopštenju.

Kao novi termin za susret, gradonačelnik je predložio sredu, 18. septembar u podne.

Na vlasti u Novom Sadu je koalicija SNS, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije, Srpskog pokreta obnove (SPO), organizacije Treća Srbija i pokreta Drina-Dinara-Dunav.

Treća Srbija i Drina-Dinara-Dunav nisu učestvovali na lokalnim izborima maja prošle godine, već su nastali iz pokreta Dveri, odnosno iz Romske demokratske stranke.

SPO je na lokalnim izborima nastupio na listi Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), koja je ostala u opoziciji, nakon što je prošlog septembra nova koalicija preuzela vlast u gradu.

Pored DS i LSV, u opoziciji je i Srpska radikalna stranka.

DS i LSV optužuju gradsku vlast da „isisava“ novac iz gradskih javnih i komunalnih preduzeća i tako ih upropaštava, da je zaposlila više od 500 ljudi za svega osam meseci vladanja i da je odgovorna za „katastrofalno stanje“ bezbednosti u gradu.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga