- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Građanski preokret: Zrenjanincima dostavljati vodu na kućne adrese

Građanski preokret pozvao je danas Gradski štab za vanredne situacije u Zrenjaninu, Vladu Srbije i vladu Vojvodine da Zrenjanincima obezbede dostavu pijaće vode u akciji od vrata do vrata.

„Zrenjanin nema zdravstveno ispravnu pijaću vodu zbog čega njegovi stanovnici moraju češće da izlaze iz svojih kuća i posećuju prodavnice“, saopšio je Građanski preokret i naveo da to posebno pogađa starije od 65 godina kojima je tokom vanrednog stanja potpuno zabranjen izlazak.

U saopštenju, Građanski preokret ocenio je da Grad Zrenjanin ima dovoljno finansijskih sredstava, ljudi i vozila da u saradnji s trgovinskim lancima obezbedi da se stanovnicima svake kuće odnosno zgrade najmanje jednom nedeljno ponudi pijaća voda, po povoljnoj ceni, na vratima doma.

Građanski preokret je obavestio Vladu Srbije, Pokrajinsku vladu Vojvodine i gradonačelnika Zrenjanina da je u saradnji s Evropskom fondacijom za demokratiju započeo Inivijativu „Zajedno do vode“ i pozvao njihove predstavnike da učestvuju u budućim aktivnostima te inicijative.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!