Građanski preokret: Zrenjanin ne obezbeđuje svojim stanovnicima ni tehničku vodu

"U vreme najveće epidemije u poslednjih 100 godina, veliki deo građana Zrenjanina ne može ni ruke da opere"

06. apr 2020

Aktivisti Građanskog preokreta ukazali su danas da već danima, grad Zrenjanin ne obezbeđuje svojim stanovnicima ni tehničku vodu jer je pritisak u vodovodnoj mreži toliko slab da jedva stiže do stanova na prvim spratovima stambenih zgrada.

Navode da u vreme najveće epidemije u poslednjih 100 godina, veliki deo građana Zrenjanina ne može ni ruke da opere.

„Umesto da postupi po zakonu, Grad Zrenjanin se preko svog javno-komunalnog preduzeća ‘Vodovod i kanalizacija’ dopisuje sa investitorom propalog prečistača pijaće vode, moleći ga da obezbedi ugovoreni pritisak“, saopšteno je.

Smatraju i da se od kvaliteta vode potpuno odustalo, a da „Zrenjaninci treba da budu srećni ako im bilo šta teče iz slavina“.

Građanski preokret ponovio je svoj zahtev od 23. marta, da Vlada Srbije i Pokrajinska vlada Vojvodine na sebe preuzmu brigu o snabdevanju pijaćom vodom stanovnika Zrenjanina tokom vanrednog stanja i skraćenog vremena slobode kretanja.

„Zahtevamo i da Grad Zrenjanin hitno okonča predizborno započeto snabdevanje vodom iz propalog postrojenja i obezbedi svim svojim stanovnicima tehničku vodu odgovarajućeg pritiska“, poručili su oni.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga