Građanski preokret: U martu Mirović obećao vodu Zrenjanincima, a još je nema

Sekretarijat Pokrajinske vlade odogovorio da je 48.384 litra vode isporučena 25. marta, ali je Zrenjaninci do danas nisu dobili

01. maj 2020

Zrenjaninska organizacija „Građanski preokret“ danas je saopštila da tamošnji stanovnicima još nije podeljena voda za piće koju im je pre više od meesec dana, još 24. marta, obećao predsednik Pokrajinske vlade Vojovodine Igor Mirović.

Ta organizacija je pozvala vlast u Zrenjaninu da objasni šta se dogodilo s vodom, a nadležno tužilaštvo da istraži da li ima zloupotrebe ovlašćenja i „protivpravnog otuđenja imovine“ – flaširane vode.

Građanski preokret je 23. marta tražio od lokalne, pokrajinske i državne vlasti da Zrenjanincima „od vrata do vrata“ obezbede dostavu vode za piće, jer je zabranjena upotreba za piće vode u gradskoj vodovodnoj mreži.

Dostavljanje vode za piće po kućama je zatraženo jer je mnogim stanovnicima Zrenjanina teško ili čak i nemoguće da je nabave zbog orgraničenja tokom vanrednog stanja.

Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović je 24. marta najavio slanje donacije flaširane vode Zrenjanincima, uz najavu da će se pridružiti lokalna vlast.

Međutim, tražene podele vode potom nije bilo, te je Građanski preokret pitao Pokrajinsku vladu šta je bilo, a Sekretarijat Pokrajinske vlade odogovorio da je voda isporučena 25. marta.

Sekretarijat je naveo da su bila poslata 48.384 litra flaširane vode, a primalac u Zrenjaninu je bio pomoćnik gradonačelnika Dragan Ćapin, a adresa isporuke „Bomist doo“ – preduzeće za trgovinu građevinskim materijalom.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga