Građanski preokret: Šandong Linglong definitivno nema Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu

"... a najavljena je proizvodnja 13 miliona automobilskih guma godišnje"

09. maja 2019

Organizacija Građanski preokret iz Zrenjanina saopštila je danas da kineska kompanija za proizvodnju automobilskih guma Šandong Linglong “definitivno” ne poseduje Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu njihove fabrike u Zrenjaninu.

“Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, nakon intervencije Poverenika za informacije od javnog značaja, odgovorio je da mu nije podnet zahtev za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu niti mu je dostavljena takva studija kineske kompanije za proizvodnju automobilskih guma Šandong Linglong, naveo je Građanski preokret u saopštenju za javnost.

Dodali su da su prethodno Ministarstvo za zaštitu životne sredine i Grad Zrenjanin saopštili da ne poseduju takvu studiju, da o njoj nisu odlučivali i da je nadležnost za to pokrajinska.

Postavljanjem kamena temeljca 30. marta ove godine, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, započeti su radovi na izgradnji te fabrike, a najavljena je proizvodnja 13 miliona automobilskih guma godišnje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga