Građanski preokret izašao iz Građanskog fronta

"Za četiri meseca nije usvojio programski dokument, nije se registrovao"

20. avg 2019

Građanski preokret saopštio je danas da je doneo odluku da napusti Građanski front zbog toga što, kako navode, ta organizacija nije okvir u kojem se na adekvatan način realizuju njegove ideje, vrednosti i principi rada i da se to ni protokom vremena neće promeniti.

„Platformu Građanskog fronta 13. aprila 2019. godine potpisalo je 13 organizacija i najavilo rad na stvaranje nove građanske asocijacije. Od tada do danas su održana samo tri sastanka svih organizacija i usvojen je jedan dokument, sve to na insistiranje Građanskog preokreta. Još jedan od preostala dva sastanka bio je isključivo posvećen raspravi o problemima unutar Građanskog fronta“, navodi se u saopštenju Građanskog preokreta.

Ta organizacija je istakla da je Građanski front za četiri meseca nije usvojio programski dokument, nije se registrovao, a da je izostao i bilo kakav politički i terenski rad pod tim imenom.

Platformu Građanskog fronta u aprilu ove godine potpisali su: Ne davimo Beograd, Pokret slobodnih stanara iz Niša, Lokalni front iz Kraljeva, Lokalni front iz Valjeva, Lokalni front iz Vlasotinca, Samo jako iz Mladenovca, Kritična masa iz Kule, Lokalna alternativa iz Vrbasa, Pokret „Jasno i glasno“ iz Požarevca, Inicijativa za Požegu, Građanski preokret iz Zrenjanina i Samo lokalno iz Bečeja.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga