Građanski preokret: Država kineskoj kompaniji Linglong poklonila i aerodromsku pistu

“Ovakvim postupanjem vlasti, država krčmi svoje najvažnije resurse i pretvara se u ponizni servis stranih investitora, na dugoročnu štetu svojih građana”

24. jula 2019

Građanski preokret iz Zrenjanina optužio je danas Vladu Srbije da je zaključkom poklonila kineskom investitoru Linglong, između ostalog, 96 hektara zemljišta, aerodromsku pistu i pomoćne objekte uz nju.

“Na osnovu zaključka Vlade Srbije, država je preuzela na sebe obavezu da obešteti aktuelne i potencijalne potražioce tog zemljišta u postupku restitucije, kako bi interes Linglonga bio zaštićen”, naveo je Građanski preokret u saopštenju za javnost.

Dodaje se da u industrijskoj zoni „Jugoistok“, koja se se nalazi pored zemljišta poklonjenog Linglongu, Grad Zrenjanin prodaje parcele po početnoj ceni od 943,5 dinara za kvadratni metar, što znači da zemljište poklonjeno Linglongu vredi najmanje osam miliona evra.

“Ovakvim postupanjem vlasti, država krčmi svoje najvažnije resurse i pretvara se u ponizni servis stranih investitora, na dugoročnu štetu svojih građana”, ocenjuje se u saopštenju.

Građanski preokret je naveo da im je nakon više od tri meseca od podnetog zahteva i Rešenja o izvršenju koje je Poverenik za informacije od javnog značaja doneo pod pretnjom sprovođenja rešenja posrednom prinudom i izricanja novčanih kazni, Republička direkcija za imovinu dostavila je kopiju ugovora sa kineskom kompanijom Linglong.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga