Građanski front stao u odbranu integriteta sudije Majića

"Cilj režima je da derogira, uplaši i što više ponizi slobodne pojedince sa integritetom i profesionalnim ugledom"

29. maja 2019

Građanski front, koalicija koja okuplja 13 organizacija, saopštila je danas da staje u odbranu sudije Apelacionog suda u Beogradu Miodraga Majića i optužila vlast u Srbiji da napadom na njega pokušava da uplaži i ponizi slobodne pojedince.

“Napadi koje Srpska napredna stranka organizuje, a sprovode je režimski ‘mediji’ i tabloidi, horde botova i partijskih poslušnika, ima za cilj da derogira, uplaši i što više ponizi slobodne pojedince sa integritetom, i profesionalnim ugledom kakav je upravo sudija Miodrag Majić”, naveo je Građanski fron u saopštenju za javnost.

Dodali se da se samo u društvu slobodnih pojedinaca, koji časno i posvećeno obavljaju svoj posao, kritika shvata kao nešto poželjno i konstruktivno.

“Kritika bilo kog društvenog procesa, zakona ili problema ne sme biti izgovor za napade, već se mora shvatati kao poziv na dijalog koji vodi ka boljim rešenjima za sve građane i građanke naše zemlje”, piše u saopštenju.

Građanski front je iskazao solidarnost sa Majićem i saopštio da na taj način želi da ohrabri sve one koji kao i on pokazuju da im je stalo do uređenje Srbije i do poštovanja principa da je za demokratičnost jednog društva presudan princip podele i nezavisnosti grana vlasti.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga